Photoshop Designer

29 November 2011

Kes Biasa Lelaki Dan Perempuan!

Kes Biasa Lelaki Dan Perempuan! 


 


Mari belajar ;p

27 November 2011

Ko Yang Langgar Aku!!

Ko Yang Langgar Aku!! 


 


  

Apa ni bro? ko masuk salah jalan? 

26 November 2011

Doodle Rastamat

Doodle Rastamat 

 



Doodle untuk GuwaRastamat
jgn lupe LIKE myfan page sebelah ;p 

24 November 2011

Dapat Tiket Konsert Fenomena SEARCH Percuma

Dapat Tiket Konsert Fenomena SEARCH Percuma 


 

Jom sape nak ikut ;p

21 November 2011

Keli Lagi, Huh

Keli Lagi, Huh 


 


Salam, kelmarin g mancing. baru je rendam katak. keli dan makan. tapi keli ni best skit la layan sebab keli jantan. Owh haruan. bila la ko nak makan katak aku. dapat haruan besa ni kan best... 

19 November 2011

Doodle Sandaran Hati

Doodle Sandaran Hati 

 


 

Doodle sandaran hati untuk Cik Aien Najwa. maksud tajuk ni pun acik men letak je ;p
jangan lupa share ngan kawan2 ;). 

Haruan Badau Hari Ini

Haruan Badau Hari Ini 







 

Salam, pagi tadi bosan2. g memburu haruan dalam pkol 8am..bawak 2 joran. satu guna pelampung. satu g utk ngilat. teknik guna anak ikan seluang idup tak menjadi. sebab cepat mampus. Awal2 baling dah makan. tapi asik terlepas je. curut( haruan kecik) kot sebab acik men karau atas air je. kalau men dasar agak boring sebab tempat dah luas..harini bawak katak 4 ekor je. 

Last2 anak ikan acik tukar kepada katak. cucuk kail mata tiga kat mulut katak. baling kat tengah2 tasik. tak sampai 5 minit pelampung dah di bawak lari...dapat la haruan besa ni seperti gambar di atas. Yang acik kurang puas ati masa ngilat last2 dalam kol 10. ada sambaran atas air...ok. biar jap. sentap sekuat hati...
Malangnya tali benang putus.haha, mungkin dah 5 bulan tak tukar tali benang ni...takpe2. petang ni repeat lagi.
wat abg2 , adik2, ngan kawan2 acik mesti terbakar je tgk gambar ni. haha ;p 

18 November 2011

Memang Best Sambar Atas Air

Memang Best Sambar Atas Air 





 

Salam, ni semalam punya cerita. Acik g mancing dalam pkol 6 petang. Bawak 2 pancing. Sorang2 lak tu. Xpe. port tepi jalan je pun. Sampai je kat port terus pasang katak. Dalam balingan ke 3 macam tu. Ikan dah sambar, Sentap sekuat hati. Nasib bek pakai tali benang. Berat bukan men ikannya. Nak masuk dalam lumut konon. Mana bleh, acik karau bagi dia tak masuk kawasan beranting. Tapi nampak macam tak melawan sangat ikan ni. Sekali keli afrika selatan..aaahh. ingatkan haruan. Sampai je ikan keli tu kat tebing acik biar dulu dalam 5 minit bagi letih. Gila ko, sanggup ke nak pegang kepala keli afrika yang beso dari tapak tangan korang. haha...Pastu acik pegang mata kail kat mulut ikan tu dan sentap naik ke atas....

Tangkap gambar dulu. Lepastu baru tinggalkan kail kat mulut ikan tu n lepas. Kalau korang mancing dapat keli yg ada kail kat mulut tu, yela ikan acik ;p....Sayang ke lepas? korang kalau nak keli contact acik. mana tau nak wat keli bakar ke. haha. lagipun harga keli tak hangat di pasaran ..okkklah, chilll ;) 


Mahasiswa UTeM Berbakti Di Kepulauan Riau

Mahasiswa UTeM Berbakti Di Kepulauan Riau 


 


Best2. Makin banyak program macam ni leh la join ;p. 

sumber berita harian. 

17 November 2011

Video: Malaysia Vs Indonesia [1-0] Sukan Sea 2011

Video: Malaysia Vs Indonesia [1-0] Sukan Sea 2011 


saya bangga saya anak Malaysia ;p .. 

16 November 2011

Tasik Port Haruan

Tasik Port Haruan 





 

Salam, ptg tadi tetibe je acik rasa nak g ngilat haruan kat tasik Taman Belatuk Mas. sebabnya? sebab dekat. Dalam kol 5ptg cenggitu acik trus gerak g kedai pancing kat Durian Tunggal... Lepas dah sampai kat lokasi acik tengok ada orang menjala. tapi bukan menjala kat lokasi kat atas. lepastu ada sorang g samada ngilat haruan atau pancing dasar je. 

Bila tengok port, memang cantik sebab lumut tebal dah nipis. possible ruan untuk menyambar. peh... menangkap dia tak ingat...bila test karau. dah sambar tapi tak sempat masuk mulut. ada ke sambar kat tebing.    
Acik bawak 2 joran. satu rendam dasar satu lagi ngilat. lebih kurang 5 kali terlepas. pancing dasar pun ada makan. ok la puas ati. sok datang lagi. stay tuneddd....;p 

15 November 2011

Permainan Serammm!!

Permainan Serammm!! 


 


Salam, korang pernah main permainan seram cenggini? ke tak pernah? acik pun tak penah.. sapa ada pengalaman leh share2 ngan kitaorang.. ..chill lahhh... 

Port Mancing Haruan Di Melaka

Port Mancing Haruan Di Melaka 


Ni ada la gambar port mancing haruan yang besa acik g kat Melaka, Taman Belatuk Mas. Boleh la setakat nak lepas gian. Kadang2 pas kelas pun jadik g mancing sorang2. haha...sapa kaki pancing? jom bgtau port haruan kat melaka ni. 




 


13 November 2011

Gambar: Populasi Dunia. Owhh!

Gambar: Populasi Dunia. Owhh! 


 

12 November 2011

Jom Amik Angin

Jom Amik Angin


Bestnyer petang2 kua amik angin sambil berborak ngan member2 dan melihat kerenah org lain :p

11 November 2011

Manisnya Kelapa Ini

Manisnya Kelapa Itu


Salam, minum air kelapa memang best. mengiurkan disamping kelapa juga dapat menyihatkan badan serta pelbagai kegunaan dari isi hingga ke kulit.

9 November 2011

Gambar: Adegan Peluk

sila beri komen korang.hehe

8 November 2011

Lari-Lari Sayang

Gambar: Lari-Lari Sayang


Salam. mesti korang terkejut + xpaham dengan ayat di atas. Ok. Lari-lari sayang bermaksud situasi dimana seorang pakwe mengejar aweknya menggunakan moto atau seorang laki mengejar perempuan lain yg tak dikenali naik moto. Kenapa? mungkin pakwe nak tunjuk awek dia lawa, cari pasangan, mengusik atau mungkin dah lama xtgk perempuan. Siapa? anak2 sekolahan. Bila? besanya berlaku petang2 time angin sepoi2 bahasa. Dimana? mestila kat kawasan kampung. Sebabnya? masalah sosial. Ok itu saja petikan acik hari ini. sekian, wassalam.=)

Gambar: Raya Korban

Gambar: Ibadah Korban


Salam. kat sini ada beberapa gambar ibadah korban sempena menyambut Hari Raya Aidiladha (Hari Raya Korban). Begitulah juga kisah Rasul yang sanggup korbankan anak sendiri atas perintah Allah s.w.t . Tiap sesuatu yang di perintahkan oleh Allah pasti ada hikmahnya. Renung-renungkan dan selamat beramal.

7 November 2011

Berhati-hati Di Jalan Raya

Berhati-hati Di Jalan Raya


Semoga selamat sampai ke destinasi. Lebih-lebih lagi kepada member yang nk g beraya atau balik ke kampung. terima kasih =)

4 November 2011

Kopi Memang Kaw!

Kopi Memang Kaw!




Sapa peminat atau suka minum kopi? ke takut member ckp minum kopi macam orang tua? haha..minum kopi pun awet muda pe. kalau student time nak exam baru carik kopi sebab nak study sampai pagi. acik nak tanya korg la, kopi o ngan kopi susu mana lg kaw korg rasa? haha. selamat minum kopi.

2 November 2011

Pelajar UTeM Accident Dalam Kampus

Pelajar UTeM Accident Dalam Kampus


Gempar hari ini apabila salah seorang dari pelajar UTeM kemalangan di sebelah bangunan FTMK kira-kira pukul 9 pagi tadi. Mengikut informasi, di percayai sebuah kereta berhenti secara tiba-tiba di kawasan pejalan kaki. Pelajar terbabit melanggar belakang kereta kerana tak sempat mengelak. Pelajar berkenaan terbaring dan tak mampu nak bangun. Semoga pelajar itu cepat sembuh. Informasi ini bukan nak memalukan pelajar itu atau UTeM. Tapi sebagai peringatan kepada yang lain. "Dalam selimut pun pasti tercabut nyawamu."

1 November 2011

Doodle Cun Lagi

Doodle Cun Lagi 

 


 

Doodle untuk @Alline Amalina

Tablet Winner 2011

Tablet Winner 2011