Photoshop Designer

31 Januari 2012

Fokus Fokus!!

Fokus Fokus!! 



27 Januari 2012

Menjala Ikan

Menjala Ikan


Salam, menjala memang best tambahan lak time musim menuai kawasan padi. parit atau tali air menjadi tumpuan utama untuk menjala ikan seperti sepat, puyu, haruan, belida, ikan putih dan lain2.

sabri dengan bu kecewa apabila kawasan mereka memancing tdak mndapat sebarang pagutan akibat bro arm kacau


bro arm mengambil langkah menjala kerana tidak berjaya menaikkan sebarang ikan pun dengan pancingnya

19 Januari 2012

Ngilat Haruan Part 4

Ngilat Haruan Part 4 


Salam, port ni acik baru jumpa walaupun portnya tepi jalan..haha. tapi kena redah paya gak la diri kat atas kayu. sebab port ni memang dah ada org len teroka. Semalam dah try pakai katak palsu.. tapi asal di sambar je lucut..ptd td try lak guna katak ori. memang sambaran menggalakan. berjaya menaikkan 5 ekor haruan. wah, kira dah professional la ni..haruan yang kasar adala dalam setengah kilo.tp tak letak dlm akuarium di bawah.  len kali nak ajak abg acik lak. suh bawak parang tebas rumput, leh baling jauh skit..hehe..pe2 pon nantikan ngilat haruan part yang len. terima kasih kerana menonton ;)


 


  

11 Januari 2012

Doodle Free | Liyana

Doodle Free | Liyana



Salam, doodle free untuk Liyana Aisyah.. korang kalau nak request kat wall fan page >>





10 Januari 2012

Ngilat Haruan Part 3

Ngilat Haruan Part 3



Salam, jumpa port baru ngilat haruan lak...tapi jauh skit lokasinya..jauh2 pun berbaloi. baru setengah jam turun dan berjaya naikkan sekor. Guna katak palsu men kat pokok teratai.pastu hujan. Keberatan gak nak balik..tapi terpaksa balik..haha. nantikan ngilat haruan part yang lain ;p
jangan lupa catch and release ;D



 


6 Januari 2012

Bila Melatah Sebut Apa?

Bila Melatah Sebut Apa?



Salam, dan selamat sejahtera..sapa kata orang muda tak melatah? ada jugak golongan muda yang suka melatah apabila di cucuk pinggang, di jerkah atau di geletek..Antara sebab golongan muda melatah kerna selalu bergaul dengan orang lama yg kuat melatah..haha..apa2 pun acik nak tanya skit..bila korang metah korang sebut apa selain opocot?? hehe..share2 la ;p

 


Mandi Sungai

Mandi Sungai

Salam, lama dah tak dapat menikmati keindahan sungai dengan air yang jernih. boleh menyelam pakai google, boleh men terjun lipat2, boleh ngilat sebarau, kelah , boleh santai2 makan kopok leko...huih..tapi skang susah nak carik kawasan sungai macam tu. ada tu ada. tapi kat hutan simpan sana. kena ada permit baru leh masuk...hahaha 



mandi sungai




5 Januari 2012

Kawan-Kawan 2012

Kawan-Kawan 2012



Salam, selamat menyambut tahun baru kawan2...sori post tak seberapa ;p

 


2 Januari 2012

Doodle Abang Ensem

Doodle Abang Ensem 


Salam doodle untuk Antz..Jangan lupa LIKE fanpage acik ;p














 


1 Januari 2012

Doodle Freebies | Selamat Tahun Baru

Doodle Freebies | Selamat Tahun Baru 



Selamat tahun baru kepada pembaca setia blog ni, rakan2 blog serta org yg baru first time tgk blog ni ;p
Acik ucapkan selamat tahun baru dan adiahkan doodle freebies selamat tahun baru untuk korang semua...
apa azam baru? haha