Photoshop Designer
Memaparkan catatan dengan label churpchurp. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label churpchurp. Papar semua catatan

10 April 2012

Lumayan Dapat Cek Cashout ChurpChurp

Lumayan Dapat Cek Cashout ChurpChurp



Assalamualaikum para sahabat. semoga kalian sihat sentosa. 3 hari lepas ana dapat emel dari ChurpChurp yang menyatakan suruh share apabila mendapat cek hasil dari ChurpChurp. Cuba tengok keratan emel dari ChurpChurp. 



"It encourages the Churp Churp team to know that we are helping our members earn from their social network. So, do let us know when you receive your cheque, that way we also know that you got them safely!It can be as simple as taking a pic and posting it to our FB wall or tweeting it to us; or even blogging about your cheque from Churp Churp! We'll retweet your updates to us and throw in Churpie plushies for 5 lucky Churpers who tweet back to us (@Churp2) picture of their cheques received or share it on our facebook page every month."

Jadi kepada kalian semua yang teruja boleh join ChurpChurp. Mudah je join dan share champaign. Siap ada autoshare lagi. Tak memakan masa kehidupan korang seharian ;p. Korang pon kalau rajin share ngan kawan2 ye pasal post ni. hehe.

26 Oktober 2011

Jom Join ChurpChurp

Jom Join ChurpChurp 

 

Salam, acik nak bg tips kepada blogger. Ok, syarat nak join ChurpChurp?
1. Mesti ada akaun Nuffnang.
2. Status mestilah Gliteratti. 

Senang je social sharing guna ChurpChurp ni. Mula-mula memang skit. Lama2 jangan korang terkejut
earning history sampai beratus-ratus ringgit. hehe..
Jom join ChurpChurp



11 Ogos 2011

Tips Submit Social Seeding ChurpChurp

Tips Submit Social Seeding ChurpChurp 

 

Salam . Tips submit social seeding churpchurp same seperti tips submit scheduled tweet yang acik post sebelum ini. Apa yang perlu korang lakukan hanyalah compose message korang tanpa meninggalkan sebarang keyword yang di berikan :). Lepas dah yakin dengan message korang click send draft. Apabila dah approved,  ia akan auto publish kat tweeter korang.

Apa yang bestnyer, churpchurp dengan interface baru dan system churpchurp yang baru iaitu boleh setting auto publish tweets sehari sekali ke, 2 hari sekali ke dll. Tak payahla susah2 churper nak publish diorang punya tweets tiap2 hari. Thanks churp2 ;D

20 Julai 2011

Tips Submit Scheduled Tweets ChurpChurp

Tips Submit Scheduled Tweets ChurpChurp 

Salam sejahtera, ok. aku nak share tips macamane nak submit scheduled tweets ChurpChurp.  Jika xda notification seperti gambar dibawah maka xdala Schedule tweets ChurpChurp korang. Ikut steps-steps dibawah yer ;)


1. Pertama sekali click pada notification scheduled tweets korang


2. Lepas tu compose scheduled tweets korg


3. Kemudian tukarkan mesej churp dengan ayat korang sendiri tanpa meninggalkan keyword yang diberikan. Kalau tak paham korang bleh tengok sample churp kat gambar di bawah.


4. Akhir sekali kalau korang dah click submit dan yakin dengan mesej churp korang, click ok pada notification dibawah ;)



info: 
Jika scheduled tweets korang berjaya atau tak, korang bleh check kat emel atau scheduled tweets history. Sekiranya scheduled tweets korg berjaya, ChurpChurp akan auto publish tweet korang kat Twitter




14 Julai 2011

Tips Submit Social Sharing ChurpChurp

Tips Submit Social Sharing ChurpChurp 



  • Kemudian korang click lak start sharing this



  • Akhir sekali korang copy link korang dan share dengan kawan2. Ade 6 cara untuk korang share korang punya link. Cara paling mudah korang connect facebook dengan twitter dan juga tumblr..kalau korang nak jadi rakan churp2 aku click je link atas ni ;D