Photoshop Designer

31 Mac 2011

Video: Apakah Maksud Simbol Ini?

Saya share dan fowardkan post teratakarmo yang dapat capture video yang pelik di Pantai Remis. Beserta dengan gambar pelik




<!--Apakah benar sumber-sumber di atas? atau khayalan semata?-->

Video: Aplikasi Photoshop Dalam iPad

Video Demo Of Real Photoshop On iPad

Demo aplikasi express adobe photosho dalam iPad. Sumber dari  www.crunchgear.com

Video Menarik: Perbualan 2 Orang Bayi

Perbualan 2 Orang Bayi





aku suka tgk bayi ke dua tu gelak..haha.
http://www.twinmamarama.com/

30 Mac 2011

Cerita Pasal Mustakim (Episod 2)

Cerita Pasal Mustakim (Episod 1)

Pada hari sabtu, Mustakim cuti sebab sekolah tadika pun cuti. Mustakim xtau nak buat apa. Pada pagi itu, dia pon pegila melepaskan kambing nya dalam sangkar. Mustakim terasa lapar dan ingin pergi bersarapan. Selepas mandi kat telaga Pak Seman. Mustakim pon merancang nak beli sarapan. Mustakim pon pergi ke kedai Mak Lang menaiki kambing beliau. Selepas perjalanan 3 kilometer kambing Mustakim bernama Habibah kepenatan membawa Mustakim. Kebetulan mereka ade depan 7e. Habibah suh Mustakim beli RedBull.

Pas Habibah minum RedBull barula mereka meneruskan perjalanan. Tiba-tiba mereka selisih dengan Pak Seman  yang menaiki helikopter kat tol seremban. Pak Seman bersama Makcik Robeah. Mereka cakap nak pergi mandi air terjun. Mustakim nak tumpang Pak Seman pergi kedai Mak Lang. Tapi Pak Seman wat tak tau je sebab Mustakim xbayar lagi sewa  rumah. Sebelum beredar, Pak Seman bagi cucur nangka dengan sebiji rambutan pada Mustakim akibat keprihatinan Pak Seman.

Pada Kilometer ke 9, Habibah mula penat kembali. Akhirnya Mustakim terpaksa mendukung Habibah plak.
Lagi 1 kilometer mereka nak sampai ke Kedai Mak Lang. Habibah tertidur akibat kepenatan. Sampai je Mustakim kat kedai Mak Lang, dia terus membeli nasik lemak sebungkus..dan mentekedarah. Habibah plak hanya minum air kosong je. Disebabkan Mak Lang kesian dengan Habibah. Mak Lang pon bagi sambal nasik lemak lebih kat Habibah. ..pas makan mereka pon pulang...bersambung>>



Cerita Pasal Mustakim (Episod 1)

Cerita Pasal Mustakim (Episod 1)

Cerita Pasal Mustakim (Episod 1)

Salam. Mustakim berumur 35 tahun. Sekarang dia bekerja sebagai pemotong rumput di sekolah tadika bernas. dan menginap di rumah sewa Pak Seman. Mustakim seorang yang kuat berusaha dan bekerja kerana mangidamkan untuk membeli kereta kancil. Hidup Mustakim sebatang kara sahaja. sehari gajinya xmenentu. kadang-kadang sehari dapat seringgit setengah je.Ngam2 nak beli nasik lemak kedai Mak Lang.

Mustakim masih lagi tidak berkahwin kerana kekasih nya dulu di rampas oleh Pak Seman. Sebab Pak Seman orang kaya. ada helikopter. Mustakim cuma ada mesin rumput. xbleh terbang macam helikopter. Mustakim sedih dengan nasib beliau. Penah sekali Mustakim nak pinjam duit kat GuruBesar sekolah tadika bernas untuk beli kereta. Tapi GuruBesar hanya bagi 80sen sahaja kat Mustakim.

Mustakim ada bela seekor kambing bernama Habibah yang di letakkan dalam sangkar. tapi kambing tu tak beranak pun sebab ade sekor je. Kadang-kadang, Habibah yang tolong Mustakim mesin rumput di padang sekolah tadika bernas....bersambung>>

Video: Ping Pong Trick Shot

Slade Manning berumur 15 Tahun berkemahiran menunjukkan pelbagai ping pong trick shoot

Video Failed: Live News


Apa la bisikan hati perempuan tersebut selepas kejadian?

29 Mac 2011

Video: Robot Terbang Penimbang Bola

Quadrocopter Ball Juggling


Video yang menunjukkan dua quadcopters penimbang bola kecil. Ianya dibuat oleh profesor di Institut Teknologi Federal Swiss di Zurich (ETHZ), Control of Distributed, Autonomous Systems Lab.

Teknologi dengan kawalan terbaru dan elektronik custom made.Sebuah komponen penting adalah seni Vicon sistem gerak menangkap yang menyediakan data setempat ke robot dan membuat kawalan yang sangat tepat dan dinamik .

Pantai Yang Paling Teruk Di Dunia

The Worst Beach in the World

Maho Beach adalah pantai yang terletak di St Maarten di Antilles Belanda. Lokasi ini dikenali di seluruh dunia kerana Princess Juliana International Airport yang terletak berdekatan dengan pantai



Hui...kalau kena sedut dengan kipas kapal terbang, tak ke naye..

Cerita Pasal Nombor (Episod 3)

Cerita Pasal Nombor (Episod 3)

Pagi itu, Pak Seman baru bangun dari tidur. Dan sembahyang subuh. Pastu Pak Seman kedapur dan terbau masakan yang sungguh sedap sekali. Pak Seman melihat mee goreng mamak dengan teh tarik berada di atas meja. Tiba-tiba Mak Cik Robeah keluar dari bilik air. Pak Seman terkejut. Lantas Makcik Robeah berkata:
" Sori eh, pinjam bilik air jap" Makcik Robeah pon beredar dari dapur dan mengambil balik mee goreng dan teh tariknya diletakkan atas meja td. Pak Seman kecewa..

Pak Seman mengejut Yusuf tok suh belikan nasik lemak Pak Mat kat kampung seberang. Tapi Yusuf sukar untuk bangun pagi. Pak Seman pon mintak tolong Jalak kejutkan...Jalak pon pergi mengejut Yusuf. Selang beberapa minit Yusuf pon bangun akibat Jalak berkokok di tepi telinganya. Jalak pon mintak secupak beras untuk breakfast kat Pak Seman.

Yusuf pon pergi ke kampung seberang menaiki kasut roda..Yusuf penah memenangi acara balapan di kampung itu. dan mendapat kasut roda emas...Selang sejam, Yusuf masih xsampai rumah. Pak Seman dah Lapar...Pak Seman pon g kampung seberang menaiki rakit. Kemudian dia terdengar Yusuf sebut2 nombor dengan Pak Mat. 
"ni mesti main nombor ni" bisik Pak Seman.
Pak Seman pon terjun tiruk kat parit dan tergesa-gesa ke arah Yusuf akibat kemarahan beliau.
Rupa-rupanya Yusuf lalai bermain Saidina dengan Pak Mat..
Pak Mat pon memberi tuala kepada Pak seman kerana kagum melihat Pak Seman terjun tiruk....




Video: Robot Spatula Ajaib

Magical Robot Spatula


Furukawa Kiko telah mereka bentuk "Magical Robot Spatula"

28 Mac 2011

Video: Self-Balancing Robot

Self-Balancing Telepresence Robot


Empat mahasiswa dari Universiti Waterloo, di Waterloo, CA, mencipta robot pintar Telepresence (Tipi).
Tujuan Projek Untuk adalah untuk merancang dan membangun suatu sistem lokomotif yang membolehkan pengguna untuk berkomunikasi dan memaparkan visual beberapa lokasi di persekitaran yang terpencil tanpa bantuan manusia.

Skype Phone Booth Yang Pertama

Skype Phone Booth

skype booth
Skype Station at Tallinn Airport in Estonia 

Pada masa sekarang tidak perlu lagi kita menggunakan komputer untuk aplikasi Skype kerana Estonia melancarkan program World’s first Skype phone booth.
Berfungsi seperti biasa terminal internet yang boleh digunakan untuk menghantar e-mel atau cek web, Skype ini dilengkapi dengan webcam, speaker, dan layar sentuh bagi pengguna untuk memanfaatkan perkhidmatan VoIP yang popular.

Yang menariknyer benda ni xpayah pakai kredit. percuma je..

Video: Papan Tanda Interaktif

Yahoo Bus Stop Derby

Yahoo Bus Stop Derby
Yahoo membuat reka bentuk papan tanda bus yang interaktif dan membolehkan orang menyentuh papan tanda dan berinteraksi antara satu sama lain. Ia disebut, Yahoo Bus Stop Derby. Salah satu gambar yang diambil di Pasar berhampiran Montgomery, California oleh Steve Rhodes.



Kalau ada kat Malaysia Tahan bape lame? sbb ramai pakat nak guna;p

13 Gambar Lukisan Menarik

Id by Wiloberdier

Left Behind by Wiloberdier

The beast within by Wiloberdier

The dethroning of the basilisk by Wiloberdier

Elfsquire by wiloberdier

Fledgling by Wiloberdier

Obsessed with a White Whale by Wiloberdier

The host by Wiloberdier

Creator by Wiloberdier

Gambler by Wiloberdier

Reading glasses needed by Wiloberdier

So Proud by Wiloberdier

Praying for a mommy by Wiloberdier

10 Gambar Ilustrasi Yang Menarik

Gambar Ilustrasi Yang Menarik

burung

burung hantu

burung merbah

rama-rama

helang

rama-rama 2

puma

rama-rama 3

beruang

harimau

Gegaran 6.5 Di Jepun

Tsunami Alert


28 March - Pihak berkuasa mengeluarkan amaran tsunami pada pagi Isnin di daerah pesisir Wilayah Miyagi , Jepun. Badan Meteorologi Jepun berkata Gegaran gempa berkekuatan 6.5 melanda kawasan itu.

Tidak ada laporan akan kerosakan atau kecederaan, tapi Badan Meteorologi Jepun mengumumkan bahawa tsunami setinggi 1.6 kaki (setengah meter) boleh sampai ke Wilayah Miyagi.

>>

<!--Moga Malaysia dijauhi bencana sebegini-->

Photo: Antara Banjir Dan Labah-Labah

Antara Banjir Dan Labah-Labah


28 March - Kesan sampingan dari banjir di beberapa bahagian Pakistan adalah bahawa berjuta-juta labah-labah naik ke atas pokok untuk mengelakkan dari banjir.

Oleh kerana banjir telah mengambil masa begitu lama untuk surut, banyak pohon pokok telah menjadi kepompong dalam jaring labah-labah. Orang di bahagian Sindh belum pernah melihat fonomena ini,

Dianggarkan bahawa nyamuk yang tertangkap dalam rangkaian labah-labah boleh mengurangkan risiko malaria.

<!--kita lagilah xpernah melihat kejadian begini. ada hikmah di sebalik kejadian-->
>>

23 Gambar Landscape Yang Menarik

Gambar Landscape Yang Menarik

tepi pantai

shutter

landscape_3

landscape_4

landscape_5

landscape_6

landscape_7

landscape_8

landscape_9

landscape_10

landscape_11

landscape_12

landscape_13

landscape_14

landscape_15

landscape_16

landscape_17

landscape_18

landscape_19

landscape_20

landscape_21

landscape_22

landscape_23



Jom buat wallpaper desktop;p

Landscapes by Paulo Flop