Photoshop Designer

31 Oktober 2011

Mengapa Ada Duka

Mengapa Ada Duka



sapa boleh jawab?

29 Oktober 2011

Dimanakah Bermulanya Internet?

Dimanakah Bermulanya Internet?


Lokasi asal nod ARPANET yang pertama di UCLA di Los Angeles, California

Pemproses Mesej Antara Muka UCLA (Interface Message Processor) ; gambar di tempat kelahiran Internet, pada 3420 Boelter Hall, lokasi asal yang pertama ARPANET nod di UCLA di Los Angeles, California Jun 2, 2011. Profesor Leonard Kleinrock dan pasukannya menggunakan IMP, nod paket pensuisan yang digunakan untuk menyambung rangkaian menghantar mesej pertama pada Oktober 29, 1969.
Teletip untuk berkomunikasi dalam rangkaian IMP.





Harap korang enjoy dgn informasi ini ;) .
more >>

Doodle Merah. OK?

Doodle Merah. OK? 

 


 

Doodle untuk @Nur Irdina Shariffudin 



26 Oktober 2011

Jom Join ChurpChurp

Jom Join ChurpChurp 

 

Salam, acik nak bg tips kepada blogger. Ok, syarat nak join ChurpChurp?
1. Mesti ada akaun Nuffnang.
2. Status mestilah Gliteratti. 

Senang je social sharing guna ChurpChurp ni. Mula-mula memang skit. Lama2 jangan korang terkejut
earning history sampai beratus-ratus ringgit. hehe..
Jom join ChurpChurp



Game Yang Selalu Korang Main

Game Yang Selalu Korang Main 


 

Salam, jom kongsi-kongsi game kegemaran korang. games yang selalu korang main 
dan menyebabkan korang gian nak main ;p. 

Doodle Pinky

Doodle Pinky 

 


 

Doodle untuk @Farah Aniey

25 Oktober 2011

Doodle Peace

Doodle Peace 

 


 

Doodle untuk @Rashidah Idris
acik wat rotation skit supaya kepala korang tak senget ;p. 


24 Oktober 2011

Doodle Kebaya

Doodle Kebaya 


 


 

Doodle untuk @Nurul Syafika

23 Oktober 2011

Doodle Gojezs

Doodle Gojezs 


 


 

Doodle untuk @Akira Gojezs

22 Oktober 2011

Video: Meet The Newest Angry Birds

Video: Meet The Newest Angry Birds 


 

Rovio has introduced a Halloween treat for Angry Birds fans 

  


21 Oktober 2011

Doodle Manis

Doodle Manis 

 

Doodle untuk @Alya Fazliani


19 Oktober 2011

Doodle Cantik

Doodle Cantik 

 


Doodle untuk @Faqihah

16 Oktober 2011

Kartun Takaful

Kartun Takaful  


  

Salam, nak baca apa akan jadi seterusnya?
Sila click like PruBSN, view galeri, cari tajuk kelebihan takaful..kat situ ada sambungannya.
jangan lupe LIKE kartun acik ;p. 
.
.

15 Oktober 2011

Doodle Untuk Khairul Asyraf

Doodle Untuk Khairul Asyraf 

 


13 Oktober 2011

Jom Tengok Peralatan Multimedia

Jom Tengok Peralatan Multimedia 


Salam, semalam adela taklimat pasal audio video production. Kesempatan tu kami diperkenal kan dengan equipment audio video. Taun lepas dah tau dah pasal equipment audio video ni. Tapi sebabkan UTeM dan beli lagi euipment baru. Memang gempak. Terkejut acik tengok ade steady cam yang harga puluh-puluh ribu tu. haha. Sempat gak la tau cara pasang nya. Pasal audio lak kami di perkenalkan dengan audio mixer yang ade 8 channel. Ade la test2 karaoke dalam lab multimedia ni..kat bawah ni antara gambar yang acik amik. meh2 tengok ;p.  


 

ni @pian bergaya kat stand steady cam. 


 
pastu si @khaled yg nak try pakai suit steady cam. 

 
dari belah kiri @apisespada, @pian, @khaled yang pegang boom mic, @aznira, dan dpan tu @pua 



 

ni lak @Zulhilmi, @Hafizzul ngan @Nordin

 

 

12 Oktober 2011

iPhone 4S Catat Rekod Tempahan 1 Juta

iPhone 4S Catat Rekod Tempahan 1 Juta 

 

iPhone 4S Catat Rekod Tempahan 1 Juta pada hari pertama, berbanding dengan iPhone 4 yang mencatat tempahan sebanyak 600,000 tempahan. Boleh dikatakan iPhone 4S adalah World Smartphone.
Teringin ke nak beli? Specification iPhone 4S yang menakjubkan. 

"We are blown away with the incredible customer response to iPhone 4S," said Philip Schiller, Apple’s senior vice president of Worldwide Product Marketing. 

  


11 Oktober 2011

Perisian Facebook Untuk iPad

Perisian Facebook Untuk iPad 

 

Perisian Facebook Untuk iPad memudahkan pengguna berkomunikasi dalam rangkaian sosial Facebook. 
Amacam? Teringin? ;p 


Mana Nak Jumpa Masyarakat Prihatin?

Mana Nak Jumpa Masyarakat Prihatin? 

 


Masyarakat prihatin : Salam, anak ni belajar lagi je?
Anak : Ye belajar lagi.
Masyarakat prihatin : Belajar kat mana?
Anak: Kat UTeM Melaka pakcik.
Masyarakat prihatin : Belajar rajin-rajin ye nak, sekarang susah nak cari kerja. Tengok macam acik ni, kerja jadi tukang pam minyak je.
Anak: Baiklah acik. =) 


Pernah korang alami situasi demikian? yang mana orang yang tak mengenali korang menegur dan memberi kata-kata yang positif seperti situasi di atas?  


Jangan Tidur Dalam ..

Jangan Tidur Dalam ..  


 


Salam, ok. tajuk kita hari ni ialah jangan tidur samada masa dalam kelas, masa dengar ceramah, masa hadir ke majlis-majlis ilmu dan masa memandu..:) 
Ke korang penah melakukan sedemikian? 


10 Oktober 2011

Doodle Untuk Ain Kyra

Doodle Untuk Ain Kyra 

 


Doodle untuk Ain Kyra. Pada yang rq doodle kat wall fanpage tu harap bersabar ye..Ikut giliran.
Sebab berpuluh2 lagi yang rq. hehe ;p. 


Korang Suka Dak Kalau Korang Gemuk?

Korang Suka
Dak Kalau Korang Gemuk? 


 


Salam, korang suka dak kalau korang gemuk atau korang nak kurus? 

9 Oktober 2011

Korang Penah Tulis Surat Cinta Dak?

Korang Penah Tulis Surat Cinta Dak? 


  

Salam, semalam acik baru nak tido. Lepastu acik rasa macam terpikir nak wat tajuk pasal surat cinta. 
Korang penah tulis surat cinta dak kat pakwe/makwe/boyfriend/girlfriend atau ex- korang?
sharela ngan acik ;) 


Sekuat Mana Hati Korang?

Sekuat Mana Hati Korang?  



 

Salam, acik nak tanya korangla. Macamane korang kuatkan hati korang sekiranya korg tengah kecewa, sedih atau lain-lain? Korang rasa hati korang sudah cukup kuat dak? 

8 Oktober 2011

Hacked Line TM


Hacked Line TM  

 



Salam, macamane nak hack line TM? yang itu acik tak tau. semakin maju teknologi semakin ramai hacker yang mengambil peluang mencuri line TM orang lain. Dengar cite siap ade modem yang auto hack line internet yang terdekat. Software pun ade kot...yang penting acik ni bukan seorang hacker ok? kalau korang tau info hacked line internet orang lain ni sila la share yer ;P. bukan share cara nak hack line TM ok! 
kalau korang rasa intenet korang lembab je. cepat-cepatla report/tanya kat TM yang terdekat. 


Korang Nak Buffered Earning Nuffnang?

Korang Nak Buffered Earning Nuffnang?  

 


Salam, Korang Nak BE Nuffnang? 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tips paling berkesan. Kenala rajin update post entry setiap hari =) 


Muka Hairan Korang

Muka Hairan Korang 

  

Salam, korang dapat bayangkan dak muka hairan korang macamane?
korang rasa cute dak muka hairan korang? hehe ;p. 


7 Oktober 2011

Kompang Memeriahkan Lagi Majlis Perkahwinan

Kompang Memeriahkan Lagi Majlis Perkahwinan 

 


Salam, meriahnya kenduri kawin kalau di alunkan dengan pukulan kompang. Mesti dengupan jantung raja sehari lagi "dup dap dup dap". Biasanya kumpulan kompang mengiringi dengan selawat ke atas Nabi. 
Kena lak kumpulan kompang sampai 30 orang. fuh mesti meriah.ada gak yang hanya guna audio kompang je. kurang best. ...korang lak bila nak kawin? bape ramai orang main kompang korang nak jemput? hehe ;p. 


Korang Loghat Apa?

Korang Loghat Apa? 

 

Salam, kalau nak cite pasal loghat, macam2 kat Malaysia ni. ada yang loghat Jawa, loghat Banjar, loghat Perak, loghat Kelantan, loghat Melaka, loghat Terengganu, loghat Daerah dan macam2 lagi.
Loghat tu bermaksud corak pertuturan setempat. Acik besa loghat banjar. Korang lak loghat apa? 

6 Oktober 2011

Bila Kerja Dapat Curi Tulang

Bila Kerja Dapat Curi Tulang 

 


Salam, apa pendapat korang bila tengok member kerja asik curik tulang je. sedangkan gaji member korang sampai 2k, kereta pun mewah. goyang kaki je. adakah patut di tubuhkan persatuan anti curi tulang? hehe ;p. 

Loss of Steve Jobs makes world 'iSad'

Loss of Steve Jobs makes world 'iSad' 

 

Kematian Steve Jobs iaitu CEO besar yang banyak berjasa kepada product apple menimbulkan kesedihan kepada peminat-peminat product apple yang berkualiti seperti  Apple II, The Mac, the iPod, the iPhone, the iPad dan Pixar

Cara Korang Cover Malu

Cara Korang Cover Malu 

 

Salam, andai kata korang tengah berjalan menuju ke kampus, bank, pejabat post, atau kedai cermin. Tiba di pintu masuk korang tak perasan yang pintu masukknya adalah pintu kalis cahaya. Lantas korang pun melanggar pintu itu sedangkan anda ingat pintu itu telah terbuka, padahal tidak. Anda pun jatuh di depan orang ramai yang juga menunggu turn untuk bayar bil kat bank dan melihat gelagat anda. Bagaimana cara korang cover malu korang? ;p. 

Imej Atau Hati?

Imej Atau Hati? 

 

Salam, apakah pilihan anda? imej atau hati ? 
sila jawab dalam masa 10 saat... 


5 Oktober 2011

Angin Merah, Bersediakah Kita?

Angin Merah, Bersediakah Kita? 

 

 

Salam, antara tanda-tanda akhir zaman dan bala bencana. Yang pertama, angin kencang ribut taufan menerbangkan dan menghancurkan benda di muka bumi. Yang kedua, gempa bumi yang menelan umat-umat Nabi Muhammad s.a.w. Dan yang terakhir sekali Allah S.W.T menukarkan rupa asal manusia menjadi kera, beruk dan sebagainya. Subhanallah. Bersediakah kita? 

 [ sumber ceramah Ustaz Kazim Elias - Angin Merah ] 


Hilang Arah!

Hilang Arah! 

 

Salam, jangan hilang arah!. Kawal diri, kawal perasaan, kawal hati. Boleh? 


Jaga Hati, Jaga Niat Sebelum Post Blog

Jaga Hati, Jaga Niat Sebelum Post Blog 

 


Salam, Jaga Hati, Jaga Niat Sebelum Post Blog. Tak nak la acik tengok entry blog yang menimbulkan pepecahan, fitnah, dan lain-lain :). Biarla tajuk post kita tak "HOT" asalkan kita tak terbabit. ;D

4 Oktober 2011

Bila Member Tidur Berdengkur

Bila Member Tidur Berdengkur 

 


Salam, apa tindakan korang sekiranya member sebilik korang tidur berdengkur? hehe ;p 



Antara Sebab Korang Menangis

Antara Sebab Korang Menangis 

 

Salam, kalau nak cita pasal menangis, acik pun ada pengalaman penah menangis atau menitiskan airmata semasa berpisah dengan kawan2 masa matrikulasi, masa raya ngan family, dan masa tengok cerita melayu yang menginsafkan. Cite lak pengalaman korang menangis ;)... 


Kenapa Kita Selalu Lupa?

Kenapa Kita Selalu Lupa? 


 

Salam, kenapa kita selalu lupa? mesti banyak sebab jadi pelupa kan? Antara sebabnya masa kecik2 kita dah makan nasik lemak yang ada ikan bilis. bila makan kepala ikan bilis banyak2 jadila seorang yang pelupa. Tak macam orang Arab makan kibas. Jadi tak hairanla boleh hafaz 30 juzuk Al-Quran. Korang ada idea apa lagi sebab kita ni jadi pelupa?