Photoshop Designer

7 Oktober 2011

Korang Loghat Apa?

Korang Loghat Apa? 

 

Salam, kalau nak cite pasal loghat, macam2 kat Malaysia ni. ada yang loghat Jawa, loghat Banjar, loghat Perak, loghat Kelantan, loghat Melaka, loghat Terengganu, loghat Daerah dan macam2 lagi.
Loghat tu bermaksud corak pertuturan setempat. Acik besa loghat banjar. Korang lak loghat apa? 

17 ulasan:

  1. loghat kedah kalau dengan family.
    loghat perak kalau dengan kawan2 atau tengah bengang
    loghat nogori kalau ada mood.

    haha. most of the time saya akan loghat perak

    BalasPadam
  2. loghat banjar gak kalau jmp kwn sekufu.., loghat utara cayaq dah...loghat jawa dlm proses sbb merantau cari mkn kat Banting.

    BalasPadam
  3. aku loghat tengganu pis! hehe.

    BalasPadam
  4. apa khabau.. ulau belengkau balik pagau.. hahahaha

    BalasPadam
  5. terengganu ler hoho :D ustz azhar ckp, tu bahasa kedua trbaik di dunia lpas bahasa arab :P

    BalasPadam
  6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  7. heheehehe~~~
    shida org jawa..:)

    ckp ngn membe2 ada loghat perak skit coz mse sek dulu sek kat ipoh..sume membe2 org sana..padahal shida org slngor je..:)

    BalasPadam
  8. loghat orang muor(muar)...hihi

    BalasPadam
  9. saya loghat ganu..ganu kiterr.^^

    BalasPadam
  10. kalau dpt kuasai 3-5 loghat dah kira hebat dah ;p

    BalasPadam
  11. gua org muor . so gua ckp bhse muor pior . peace ~

    BalasPadam

Comment Jom