Photoshop Designer

11 Julai 2012

8 Seconds to Less Stress

8 Seconds to Less Stress


8 Julai 2012

Doodle Ainee Asyiqine

Doodle Ainee Asyiqine 



7 Julai 2012

Pertahankan Diri Perempuan

Pertahankan Diri Perempuan





Salam sejahtera. Kenapa perempuan kena belajar seni mempertahankan diri? Kenapa perempuan malas nak belajar seni mempertahankan diri? Apa kebaikan perempuan belajar mempertahankan diri?


Sekarang ramai perempuan menjadi mangsa jenayah seperti dirogol, diragut, diugut, dan lain-lain lagi. Jadi perempuan di galakan belajar seni mempertahankan diri. Ramai yang anggap seni mempertahankan diri buang masa. Sibuk dan tak da masa nak buat. Pada hari ini, hanya >10 peratus sahaja perempuan belajar seni mempertahankan diri. Minat dalam seni ini harus diteruskan sekaligus mengurangkan kadar jenayah pada zaman sekarang...ingat jangan lupa bukak kuda-kuda.

Segmen : Jom tingkatkan followers by Hanis

Segmen : Jom tingkatkan followers by Hanis



.tarikh tutup segmen ini adalah 20 Julai 2012..ok...tata..

5 Julai 2012

Curi Besi

Curi Besi


Assalamualaikum dan Salam sejahtera kepada semua pembaca. Isu curi besi ni biasa berlaku kat kawasan kampung je. Tambah lak kepada yang bergelar pengangur. hehe...ni nak cerita ade sorang mamat ni memang seketul-seketul kuarkan besi dari kilang. Lepas tu ade satu masa tu dia g curik lagi. Last2 kantoi sebab kilang dahpasang CCTV. kena la berenti mamat u.

Ni cerita kedua. Sorang mamat ni, asal balik kerja mesti kuarkan besi, tembaga, atau aluminium dari kilang melalui kereta sorong. sorok2 dalam kereta sorong. Kemudian ade aritu dia tarik tembaga dari barang kilang dengan selamba jer. lepasu ade org lain perasan. Memang kena jerut kat leher. dan di berhentikan kerja.

Cerita terakhir. sorang mamat ni bukan curi besi. tapi curik mesin bengkel kilang. Kene berenti terus. Lama dah mamat tu bekerja, tapi mungkin keadaan terdesak...kesian la kat anak bini dia...

Semua cerita di atas betul2 dan benar2 berlaku. Oleh itu, dinasihatkan dari berhenti dari mencuri besialuminium atau tembaga, atau apa saja dari tempat anda bekerja kecuali mendapat kebenaran...;)
seee arr...

4 Julai 2012

Tabiat Korang Di Bilik Mandi

Tabiat Korang Di Bilik Mandi 


  1. Macam-macam tabiat korang kat bilik mandi. pertama sekali korang suka menyanyi kat bilik mandi. korang jadikan ubat gigi sebagai mikrophone dan cermin sebagai skrin karaoke disebabkan korang tak terpilih sebagai ahli akedemi fantasia ataupun kialauan emas. Apa nak malu, bukan jiran korang nampak pun.
  2. Tabiat korang di bilik mandi yang kedua ialah korang tak tutup lampu bilik mandi sehingga lah turn kakak korang lak yang mandi. barulah dia tolong tutupkan. Membazir je elektrik. Lain kali letak notis "sila tutup lampu selepas mandi".
  3. Kemudian tabiat korang di bilik mandi ialah suka merawat wajah suci korang di depan cermin. Sambil-sambil tu korang berlakon la depan cermin. Senyum sorang-sorangla depan cermin dan memicit jerawat korang.
  4. Seterusnya korang kadang-kadang tak tutup air dalam bilik mandi sehinggakan bilik mandi korang banjir parat pinggang. Membazir air, jangan lupa tutup air.
  5. Tabiat korang yang yang lain ialah merokok dalam bilik air, sehinggakan puntung rokok bersepah-sepah dalam bilik air. Lantai bilik air pun kena nikotin rokok korang.
  6. Lebih malang lagi korang tak flush toilet korang...dah la. abis la dah topik ni.hehe ;p

3 Julai 2012

Taktik Menulis Blog

6 Teknik Menulis Blog


Salah satu kepentingan blog anda merupakan kandungan blog anda yang menarik. Jadi ada beberapa tips yang penting dalam menulis kandungan blog anda.

1. Menulis kandungan yang bermakna dan menarik. Ia dapat menarik minat kepada pembaca blog anda untuk melihat kembali posting anda yang seterusnya.

2. Membuat topik yang konsisten dan memenuhi kehendak pembaca blog anda supaya mereka mengikuti anda dari semasa ke semasa.

3. Seterusnya, Jujur dalam setiap posting anda. Jangan menipu pembaca blog anda. Ini boleh mengakibatkan ketidakselesaan pembaca untuk mengunjungi blog anda.

4. Kemudian, kongsi kandungan blog anda dengan blogger yang lain seperti share link. Ia juga dapat meluaskan lagi hubungan anda dengan rangkaian rakan-rakan blog yang lain.

5. Letakkan image di setiap kandungan blog anda. Ia dapat menarik pembaca blog anda untuk membaca dengan lebih lanjut. Dan juga pastikan gambar relevan dengan kandungan blog anda dan letakkan gambar milik anda sendiri atau bukan gambar copyright

6. Akhir sekali, pastikan anda menulis kandungan blog yang memberi keselesaan kepada pembaca. Contohnya membuat perenggan yang pendek ataupun membuat list (bullet;number)

ADAKAH ANDA FOBIA DENGAN LIPAS?

Fobia Dengan Lipas 



Salam sejahtera, sape fobia dengan lipas? jangan kata engkorang, acik pon fobia dengan lipas. tapi xde la macam gambar di atas. sampai lari atau menjerit kalau nampak lipas...Acik rasa laki ngan pompuan pon same je takut lipas dak? nak di pendekkan cerita adela satu malam tu acik nak g tdo..lipas kan suka terbang. ade ke dia landing kat muka acik, tak melompat acik terkejut....

acik nak tanya, macamane ngan pengalaman korang sume? kongsi2 la ;D

2 Julai 2012

RE: Pencuri Getah

Pencuri Getah 

ini adalah gambar hiasan sahaja ;) 

malah sabri pun nak jadi model menoreh getah ;p 

Salam sejahtera, macam2 kalau nak cite pasal pencuri getah ni. maklum lah getah naik harga kot. Bayangkanlah kalau harga getah asli RM 13 sekilo..kalau 10 kilo dah RM 130. tak kayo pakcik..
hang ingat kawasan hang sorang je ade pencuri getah? kat kawasan acik pun ade..ntahla, susah nak banterasjenayah pencuri getah ni...haha

Ada yang pencuri getah kena pukul sampai matila..macam2 lagi la.Oleh itu, acik nak pesan jangan la mencuri getah laie. Kalau kena tangkap macamane? tak ke kena pukul atau merengkok dalam penjara. ni acik nak tunjukvideo pencuri getah yang kena pukul...sebagai peringatan untuk korang semua ;p