Photoshop Designer
Memaparkan catatan dengan label informasi. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label informasi. Papar semua catatan

26 Mei 2012

PTPTN JADI ALONG PELAJAR?

PTPTN JADI ALONG PELAJAR?


31 Mac 2012

Start Your Newspaper Today!!

Start Your Newspaper Today!!


Salam, peh lama dah tak update blog. bizi la sgt? haha.
Jom ramai2 wat newspaper sendiri menggunakan paper.li
khas utk yang aktif twitter @ facebook.
boleh autopusblish recommendation.




24 Mac 2012

10 Superb Facebook Timeline

10 Superb Facebook Timeline














Amacam? kalau kreatif design la timeline facebook ini macam.
via topito.com

17 Mac 2012

Juara Raja Lawak Musim Ke-6

Juara Raja Lawak Musim Ke-6



Raja Lawak Musim ke-6 



Juara raja lawak musim ke-6 milik SHIRO
Naib juara milik ZERO
Tempat ke-3 milik CUIT
tempat ke-4 milik 2YOL

memang menarik dan menghiburkan Raja Lawak Musim ke-6 ni.. =)

7 Mac 2012

National BizVid Challenge 2011/2012

National BizVid Challenge 2011/2012 



Assalamualaikum semua. Baru-baru ini ada pelancaran National BizVid Challenge 2011/2012. Korang usha la tengok. Jangan lupa LIKE video youtube ni tau ;p





National BizVid Challenge 2011/2012
Organised By : Faculty of Business and Information Science, UCSI University
Main Sponsor : Canon Marketing (Malaysia)
Supported By : Ministry of Science, Technology & Innovation, Malaysia

29 Disember 2011

Best 3D Animation Ever Seen | Transformer

Best 3D Animation Ever Seen | Transformer



  


1 November 2011

Tablet Winner 2011

Tablet Winner 2011 


 

29 Oktober 2011

Dimanakah Bermulanya Internet?

Dimanakah Bermulanya Internet?


Lokasi asal nod ARPANET yang pertama di UCLA di Los Angeles, California

Pemproses Mesej Antara Muka UCLA (Interface Message Processor) ; gambar di tempat kelahiran Internet, pada 3420 Boelter Hall, lokasi asal yang pertama ARPANET nod di UCLA di Los Angeles, California Jun 2, 2011. Profesor Leonard Kleinrock dan pasukannya menggunakan IMP, nod paket pensuisan yang digunakan untuk menyambung rangkaian menghantar mesej pertama pada Oktober 29, 1969.
Teletip untuk berkomunikasi dalam rangkaian IMP.





Harap korang enjoy dgn informasi ini ;) .
more >>

22 Oktober 2011

Video: Meet The Newest Angry Birds

Video: Meet The Newest Angry Birds 


 

Rovio has introduced a Halloween treat for Angry Birds fans 

  


3 September 2011

Google Search 9999999..99999999999999999999999

Google Search 9999999..99999999999999999999999 



Our systems have detected unusual traffic from your computer network. Please try your request again later. Why did this happen? 




kenapa xbleh search? haha 

29 Julai 2011

Kait Sawit | Ada Berani?

Kait Sawit | Ada Berani? 


Salam sejahtera, semoga korang sihat sentiasa. Memandangkan acik ni anak Felda kata ko, mestila acik penah mengait sawit ni. tapi tak la sehebat mane pun. Setakat pegang galah 10 kaki boleh tahan lagi. kalau pokok tinggi nun dan galah 15 kaki. acik surrender la..

Jenuhla melangut tengok dahan pokok kelapa sawit atau tangkai buah kelapa sawit kalau pokok tinggi. Bilah galah mesti tajam, kalo dak sekali kait, galah pun jatuh..Bab2 kait sawit ni, serah je kat mat indon. kuat2 belaka. Bayangla sehari leh jatuhkan 3-5 tan sawit (100-300 tandan sawit). Tak taw la pil kuat apa mat indon pakai. badan haloi je. hehe

Engkorang kalo nak rasa mcmane nak kait sawit datangla kat Felda aku wat praktikal ;)

jepun sebagai pengutip buah relai sahaja. 

jangan curik sawit orang sudah.


 

18 Julai 2011

Video: Awesome Cellphone Commercial

Video: Awesome Cellphone Commercial 



Memang menarik diorang punya commercial cell phone Sharp SH-08C dengan tema wood. siap playing a Bach tune with each drop. So awesome

16 Julai 2011

Ostrich Membolehkan Anda Tidur Di Atas Meja

Bantal Ostrich Bolehkan Anda Tidur Di Atas Meja 


Salam sejahtera. penat ke study atas meja sampai ke pagi? Rilex lu guna bantal burung Ostrich. tdo atas meja dalam sejam dua. pastu baru sambung balik study. Kalau burung Ostrich benam kepala dalam tanah, korang lak benam kepala dalam bantal Ostrich yang seakan-akan badan burung Ostrich...;D

15 Julai 2011

Angry Bird Dalam Peperiksaan Fizik

Angry Bird Dalam Peperiksaan Fizik 


Sape kaki main angry bird kat handset, iphone atau ipad? game ni masuk gak dalam peperiksaan fizik dalam tajuk trajektori parabola...haaa jawab

13 Julai 2011

Pulut Durian

Pulut Durian


Menu masakan hari ini pulut durian beserta santan dan gula...sebab acik deris bagi satu guni durian, maka mak aku pon wat la pulut durian. penah ke kamu makan?

Video: World Scariest Roller Coaster

Video: World Scariest Roller Coaster


Jika anda merancang untuk melancong ke Jepun tidak lama lagi, anda mungkin mahu melawat Fuji-Q Highland  taman hiburan yang hanya menambah daya tarikan baru yang sangat istimewa: roller coaster paling curam di duniaTakabisha [roller coaster] memecut 100 km / h, mempunyai penurunan 43m dan jatuh bebas 121-darjah.


12 Julai 2011

Sape Suka Kucing?

Sape Suka Kucing?


Sape suka kucing? mesti best wat kucing sebagai binatang peliharaan. Binatang peliharaan korang apa?
sharela ngan aku ;D

10 Julai 2011

Pokok Salak Buah Salak

Pokok Salak Buah Salak 

buah salak muda

Salam sejahtera. Korang penah makan salak? Sedapp..hehe. nak kongsi skit informasi tentang buah salak. Pokok Salak atau nama saintifiknya salasa adulis adalah dari keluarga tumbuhan Palmae. Pokok salak tumbuh dengan subur di bawah lindungan tumbuhan iaitu dalam keadaan yang lembap dan teduh.Buah Salak mempunyai rasa masam-masam manis dan kelat. Buah Salak juga boleh dibuat jeruk


tunggu lagi seminggu masakla

buah salak memang manis

Pokok salak terdiri daripada pokok jantan (tidak berbuah) dan betina. Pokok salak boleh membuahkan hasil selepas 4 tahun di tanam.Buah salak ini memiliki kandungan gizi yang cukup tinggi dan dapat diolah sebagai manisan. Isi buah ini mengandungi kalsium, tanin, saponin, dan flavonoida

9 Julai 2011

I-City Bandar Bercahaya Shah Alam

I-City Bandar Bercahaya Shah Alam


Salam sejahtera kepada semua pembaca. Penah ke korang g I-City kat Shah Alam? Try la g tgk dari luar pon jadi...haha. Masuk kena caj. Caj parking kete, caj satu kepala 10 ringgit kot..Memang menarik kalau tgk pokok pon bercahaya. tgk kt dlm lg banyak cahaya. Mane tau korang masuk terus dapat cahaya hidayah ;D

7 Julai 2011

Kisah Si Penarik Beca

Kisah Si Penarik Beca


Pengangkutan beca atau teksi roda tiga kini bakal menjadi warisan yang dipinggirkan.
Satu ketika bandar ini pernah menyaksikan zaman kegemilangan pengangkutan awam ini sekitar tahun 60-an dengan kira-kira 150 buah beca rancak beroperasi tanpa mengira masa.
Bagaimanapun, senario seperti itu sampai ke penghujungnya kerana difahamkan hanya tinggal empat buah beca sahaja di bandar ini pada masa kini.Situasi ini diakui sendiri oleh salah seorang penarik beca, Hamat Osman, 61, yang masih setia menunggu penumpang berhampiran Pasar Besar Kuantan di sini.

Beliau yang merupakan anak jati Kuantan berkata, dia dan rakannya hanya mampu meraih pendapatan kira-kira RM300 sebulan berikutan kekurangan pelanggan.''Dahulu sekitar tahun 90-an, selain orang tempatan yang menaiki beca, pihak hotel juga sering bekerjasama dengan kami untuk membawa pelancong asing mengelilingi bandar.''Malangnya kini tiada lagi aktiviti sedemikian kerana kami difahamkan pelancong asing tidak lagi tertumpu ke bandar ini tetapi lebih gemar pergi ke Cherating atau lokasi percutian yang agak pendalaman,'' katanya.

Hamat berkata, mata pencarian mereka terpaksa bergantung kepada pelanggan tetap semata-mata yang kebanyakannya terdiri daripada golongan tua.Tambahnya, selain kekurangan pelancong, tiadanya sambutan daripada golongan muda untuk mewarisi pekerjaan ini merupakan faktor utama pengangkutan ini bakal dilupakan."Sanggupkah orang muda mengayuh beca ke hulu ke hilir mencari penumpang.


"Malah, bukan sembarangan orang boleh membawa beca kerana jika tidak kena dengan gayanya beca sukar untuk bergerak. Silap-silap akan terjatuh," jelasnya sambil membayangkan pengangkutan ini akan terus berkubur.

Tambahnya, dia dan rakan-rakan pengayuh beca yang lain sudah membayangkan bahawa pengangkutan beca hanya akan tinggal nama kerana hanya generasi terakhir sahaja yang masih mengayuh beca di bandar ini.''Empat buah beca ini sahaja yang masih bertahan di sini. Jika kami berempat tidak bawa beca maka tiada lagi beca di sini.''Disebabkan tiada istimewa pengangkutan ini sekarang kerana dengan pertambahan kenderaan lain, orang ramai juga bimbang memilih beca untuk ke sesuatu destinasi dalam bandar," ujarnya.

Oleh ZAMZURINA AHMAD

//patutkah pengangkutan beca  terus berkubur?