Photoshop Designer
Memaparkan catatan dengan label teknologi. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label teknologi. Papar semua catatan

13 Oktober 2011

Jom Tengok Peralatan Multimedia

Jom Tengok Peralatan Multimedia 


Salam, semalam adela taklimat pasal audio video production. Kesempatan tu kami diperkenal kan dengan equipment audio video. Taun lepas dah tau dah pasal equipment audio video ni. Tapi sebabkan UTeM dan beli lagi euipment baru. Memang gempak. Terkejut acik tengok ade steady cam yang harga puluh-puluh ribu tu. haha. Sempat gak la tau cara pasang nya. Pasal audio lak kami di perkenalkan dengan audio mixer yang ade 8 channel. Ade la test2 karaoke dalam lab multimedia ni..kat bawah ni antara gambar yang acik amik. meh2 tengok ;p.  


 

ni @pian bergaya kat stand steady cam. 


 
pastu si @khaled yg nak try pakai suit steady cam. 

 
dari belah kiri @apisespada, @pian, @khaled yang pegang boom mic, @aznira, dan dpan tu @pua 



 

ni lak @Zulhilmi, @Hafizzul ngan @Nordin

 

 

12 Oktober 2011

iPhone 4S Catat Rekod Tempahan 1 Juta

iPhone 4S Catat Rekod Tempahan 1 Juta 

 

iPhone 4S Catat Rekod Tempahan 1 Juta pada hari pertama, berbanding dengan iPhone 4 yang mencatat tempahan sebanyak 600,000 tempahan. Boleh dikatakan iPhone 4S adalah World Smartphone.
Teringin ke nak beli? Specification iPhone 4S yang menakjubkan. 

"We are blown away with the incredible customer response to iPhone 4S," said Philip Schiller, Apple’s senior vice president of Worldwide Product Marketing. 

  


11 Oktober 2011

Perisian Facebook Untuk iPad

Perisian Facebook Untuk iPad 

 

Perisian Facebook Untuk iPad memudahkan pengguna berkomunikasi dalam rangkaian sosial Facebook. 
Amacam? Teringin? ;p 


8 Oktober 2011

Hacked Line TM


Hacked Line TM  

 



Salam, macamane nak hack line TM? yang itu acik tak tau. semakin maju teknologi semakin ramai hacker yang mengambil peluang mencuri line TM orang lain. Dengar cite siap ade modem yang auto hack line internet yang terdekat. Software pun ade kot...yang penting acik ni bukan seorang hacker ok? kalau korang tau info hacked line internet orang lain ni sila la share yer ;P. bukan share cara nak hack line TM ok! 
kalau korang rasa intenet korang lembab je. cepat-cepatla report/tanya kat TM yang terdekat. 


3 Ogos 2011

WTF GooApple 3G

WTF GooApple 3G 

 

GooApple 3G, dilancarkan kelihatan seperti iPhone4.Peranti ini berjalan dengan paparan kapasitif 3.5 inci, sambungan 3D sepanjang WCDMA, sambungan Wi-Fi, GPS, kamera 5 megapiksel , dan sama dengan ketebalan seperti iPhone 4  9.3mm. Bingkai yang mengelilingi ini adalah keluli tahan karat, pembesar suara stereo, mempunyai keupayaan untuk bertindak sebagai hotspot Wi-Fi, bekerja dengan USB dan Bluetooth tethering, dengan Android 2.2.
baca selanjutnya>>


800Mbps With Light Bulb WLAN

800Mbps With Light Bulb WLAN 



Sekumpulan penyelidik berjaya membuat WLAN menggunakan LEDs dengan hit 500Mbps dengan LED putih; Dengan gabungan LEDs putih, hijau, biru, dan merah, mereka boleh mencapai hit 800Mbps. Teknologi berasaskan  router, menyebabkan masalah kepada peralatan sensitif.....baca selanjutnya>> 

18 Julai 2011

Takde iPad? Jom Buat Sendiri

No iPad? Just Make Your Own! 






Diakui, ini bukanlah penyelesaian yang paling praktikal untuk menguasai pada komputer tablet, tetapi dia mengesankan untuk menonton timelapse video di mana Liu Xinying membina klon iPad sendiri dari bahagian-bahagian komputer.

27 Mac 2011

Video: Seni Untuk Orang Buta

Seni Untuk Orang Buta


  Florida melancarkan program yang membolehkan orang buta untuk menyentuh karya-karya seni.

26 Mac 2011

Video: A Brief History of Title Design

A Brief History of Title Design

Video: Artificial Butterfly

Tidak seperti serangga terbang yang lain, gerakan sayap kupu-kupu Swallowtail pada dasarnya terbatas apabila mengepakkan sayap kerana sebahagian dari sayap belakang ia bertindih; struktur bulu yang diperlukan menghalang gaya kawalan aktif aerodinamik. Oleh sebab itu, penerbangan rama-rama Swallowtail dibuat secara sederhana.



SOURCE



Video Menarik SmartBird


SmartBird

SmartBird mempunyai kelebihan untuk terbang dengan kawalan aerodynamic yang terbaik. Festo telah berjaya dalam menghuraikan penerbangan burung. Sayap SmartBird bukan sahaja bergerak ke atas dan ke bawah tetapi boleh di pusingkan pada sudut-sudut tertentu. >>

25 Mac 2011

Video Menarik: Machine Civilization

Machine Civilization

Genki Sudo - telah membuat video koreografer luar biasa untuk lagu "Machine Civilization," bersama-sama dengan beberapa kata harapan mengenai kehancuran baru-baru ini di Jepun.