Photoshop Designer

23 Januari 2011

Cara Masukkan Metatags(keyword) Dalam Blog

Anda mahukan blog anda menjadi top ranking ? tiada masalah, apa anda perlu lakukan adalah masukan metatags di dalam blog, supaya search engine dapat mengesan tags menarik anda. Semakin banyak tags yang anda masukan semakin tinggi lah kebarangkalian anda menjadi  top blogger.

1. click pada setting dalam blog

2. pilih design >> edit html

3. Cari  <b:include data="blog" name="all-head-content"></b:include>




4. kemudian masukan metatags dibawah line di atas

<meta content='DESCRIPTION HERE' name='description'/>
<meta content='KEYWORDS HERE' name='keywords'/>
<meta content='AUTHOR NAME HERE' name='author'/>



5. Save template anda.

update!
lihat analysis  webmaster tool

9 ulasan:

  1. hye..err tny sket nak msukkan tag cne??? leh bg contoh x

    BalasPadam
  2. kat image atas ni kan ade contoh.heheh

    BalasPadam
  3. search engine dpt melihat blog menerusi keyword @ rss feed

    BalasPadam
  4. benda2 alah meta ni memang penting kat blogspot.. n submit blog kat search engine..

    BalasPadam
  5. TQ bagi tutorial ni.Tapi nak tahu la. Nama pada meta content tu perlu tukar atau guna yang sama macam kat atas?

    Entri Terkini: Jawab peperiksaan betul-betul tau..

    BalasPadam
  6. @Nur Hanani
    kene tukar la. wt keyword sendiri;p

    BalasPadam

Comment Jom