Photoshop Designer
Memaparkan catatan dengan label event. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label event. Papar semua catatan

16 April 2011

BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT



Jom kita mulakan ..
  1. Sediakan satu entri.. letak header BEN ASHAARI BLOG ..
  2. Tajuk : BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT ! dan linkkan ke entri ini ..
  3. Apa yang korang kena buat ialah ... APAKAH KAREKTOR KARTUN YANG PALING KORANG MINAT DAN KENAPA .. Letak gambar dan terangkan ..
    aku minat katun upin dan ipin. minat macam gitu jela. minat lagi nak mengetahui macammane diorang animatekan katun tu. kalau sound designer dah tau skit. hope aku nanti leh wat katun open dan epen lak.

  4. Dan APAKAH KARTUN PALING KORANG TAK MINAT LANGSUNG NAK TENGOK dan kenapa .. Letak gambar ..
    ntahla.naruto kot

  5. Satu lagi.. Jika aku SUPERHERO ,AKU NAK JADI ... Bagi gambar dan terangkan .. ( contoh superman, batman ..... )

    ntahla ;p


BEN ASHAARI GEGAR LAGI



join jer ;p

13 April 2011

BEN ASHAARI BICARA KASIH AYAH

.


Kenangan pahit bila ak dan adik aku menolong abah aku ke ladang kelapa sawit. abah aku mengait kelapa sawit ketika itu. tapi kaki abah ku penah terkena bilah sabit. semasa abahku mengait kelapa sawit galah setinggi pokok kelapa sawit tu jatuh dan hampir mengena adikku. itulah peristiwa yang xdapat aku lupakan.

Ingatlah susah dan keperitan hidup ayah kita untuk menanggung kita.
cara yang terbaik untuk mendidik anak-anak pada masa sekarang ialah kukuhkan akidah mereka dengan mengajar akhlak islamiyah.

SELAMAT TINGGAL BEN ASHAARI




10 April 2011

BEN ASHAARI GEGAR LAGI


PANTAS DAN MENANG EDISI MALAM MINGGU !


Soalannya :
  1. Entri manakah yang paling dapat banyak komen dan paling sedikit komen ...
  2. Komen ini sesuai untuk entri mana ?

7 April 2011

SEGMEN KALAU AKU INI DIA



Kalau aku ni dia, http://sayangcoco.blogspot.com/ aku akan komen blog apisv2.com dan terus follow dia. sebab aku tengok blog apisv2.com ni menarik. leh tambah ilmu , kongsi ilmu dan mulakan blog dengan berkesan ;p
pastu, klu aku ni dia. aku buang shout. senang orang nak komen ;p
lagi satu aku tukar profile pic kepada gmbar yang xda muka. Contohnya A utk apis ;p

BEN ASHAARI BUAT GILA LAGI


KENAPA KORANG NAK JOIN SEGMEN BEN ASHAARI 

Sebab aku suka jalan2 carik member2, carik ilmu kat blog orang lain..aku join segmen ben sbb leh aku wat tajuk post, leh aku dapat lagi ramai kawan blog. dan macam-macam lagi.
kongsi2 pendapat dengan blogger-blogger lain..dengar luahan hati diorang. baca post2 diorang yang berinformasi ;)

4 April 2011

GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL - BERMULA !



GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL - BERMULA !

24 Mac 2011

Blogger Sepakat

NAMA KUMPULAN :

 SEPAKAT

KENAPA KAMI PILIH NAMA INI  


sebab dalam kumpulan kena sepakat.
sepakatkan membawa berkat..;P
KETUA KUMPULAN :

apisv2

KENAPA SAYA PILIH BLOGGER INI SEBAGAI KETUA KUMPULAN :

sbb ahli rekemen



PENDAPAT SAYA MENGENAI 1TUBE.MY IALAH :
POSITIF:


dapat melebarkan sayap perkongsian antara network
menjalin kan silaturrahim..


NEGATIF:


kadang-kadang berlakunya pertelingkahan antara blogger


SENARAI AHLI:

  1. http://roseskalerful.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  2. http://cekedismanis.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  3. http://sayangcoco.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  4. http://www.sunahsukasakura.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  5. http://lindahery.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  6. http://oshin-jamel.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  7. http://thepetitecherie.tumblr.com/post/4056071638/game-antara-blogger-2
  8. http://shaizhar.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  9. http://apisv3.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  10. http://muniradon.blogspot.com/2011/03/game-antar-blogger-2.html
  11. http://xoxohaneyko.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2-by-ben-ashaari.html
  12. http://simplecutebeautiful.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger.html
  13. http://jomklikblog.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  14. http://syafizaalexa.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2_23.html
  15. http://dibaluvislam.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  16. http://n9soulcrewz.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  17. http://syuwaistory.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  18. http://jotsofme.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  19. http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  20. http://fyqafullstop.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  21. http://farhanamasdo.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger.html
  22. http://futuraengins.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  23. http://arnsyafiqah.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-game-antara-blogger-2.html
  24. http://www.cikscc.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  25. http://friendshipworlds2u.in-malaysia.org/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  26. http://armandoet.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  27. http://bebelanfiaaznam.blogspot.com
  28. http://www.qasehdalia.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  29. http://jahnscar.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  30. http://mid-sayang.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  31. http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  32. http://fashah84.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html

GAME ANTARA BLOGGER : Kumpulan 2

Kumpulan 2: Sepakat
sila letakkan nama anda bagi yang ada dalam list nie

  1. http://roseskalerful.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  2. http://cekedismanis.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  3. http://sayangcoco.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  4. http://www.sunahsukasakura.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  5. http://lindahery.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  6. http://oshin-jamel.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  7. http://thepetitecherie.tumblr.com/post/4056071638/game-antara-blogger-2
  8. http://shaizhar.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  9. http://apisv3.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  10. http://muniradon.blogspot.com/2011/03/game-antar-blogger-2.html
  11. http://xoxohaneyko.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2-by-ben-ashaari.html
  12. http://simplecutebeautiful.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger.html
  13. http://jomklikblog.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  14. http://syafizaalexa.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2_23.html
  15. http://dibaluvislam.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  16. http://n9soulcrewz.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  17. http://syuwaistory.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  18. http://jotsofme.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  19. http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  20. http://fyqafullstop.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  21. http://farhanamasdo.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger.html
  22. http://futuraengins.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  23. http://arnsyafiqah.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-game-antara-blogger-2.html
  24. http://www.cikscc.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  25. http://friendshipworlds2u.in-malaysia.org/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  26. http://armandoet.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  27. http://bebelanfiaaznam.blogspot.com
  28. http://www.qasehdalia.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  29. http://jahnscar.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  30. http://mid-sayang.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  31. http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html
  32. http://fashah84.blogspot.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html

GAME ANTARA BLOGGER : 2



Sila buat satu entri ...
  1. Letak banner tu ...
  2. Tajuk : GAME ANTARA BLOGGER : 2 dan linkkan ke entri ini ..

15 Mac 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN






Sila ceritakan latar belakang anda ..
aku anak felda
Profesion anda sekarang ?
aku seorang pelajar Barchelor Information Technology And Multimedia (Interactive Multimedia)
Blog favourite anda .. kenapa ?
Ben Ashaari.
RedMummy
Blog yang anda tak suka nak masuk .. kenapa ?
blog yang berat nk load
Impian anda terhadap blog anda ..
kemajuan dan terus maju

p/s: kepada blogger2 lain aku mintak maaf xdpt kunjung..sbb ramai sgt

14 Mac 2011

SEGMEN :BEN ASHAARI SOAL CINTA




  1. Wanita bagaimanakah yang menjadi pilihan hati anda ?
    memberi kerjasama duniawi dan ukhrawi
  2. Definasi keseksian seseorang wanita bagi anda ..
    dalam hati
  3. Apakah maksud PENGORBANAN CINTA bagi anda ?
    tolong menolong
  4. Perlukah pasangan anda berkorban apa saja demi membuktikan cintanya pada anda ?
    tidak
  5. Jika keluarga pasangan anda tidak mahu menerima anda sebagai menantu mereka , apakah yang akan anda lakukan ?
    redha
  6. Berapa kalikah anda putus cinta ? Kenapa ?
    3. cinta monyet
  7. Pada pendapat anda , lelaki atau perempuankah yang mudah berlaku curang ? Secara umum ... kenapa ?
    sama je. sebab dia nk curang
  8. Apakah anda seorang yang mudah cemburu ?
    tidak

11 Mac 2011

JELAJAH BLOG 2011 : AKU INI BLOGGER LELAKI



kenapa anda berblog ?
  • saje carik rakan2 maya, kongsi pendapat, ilmu, pengalaman, dan kerjasama.
Kenapakah blogger lelaki lebih kreatif dan blog lelaki lebih mudah dapat perhatian dari blog wanita ?

  • ade jugak blogger perempuan yang kreatif..tp memang lumrah lelaki lebih kreatif dari perempuan. same seperti lelaki lebih layak jadi pemimpin dari wanita..
Blog wanita yang anda suka baca ...

7 Mac 2011

PENDAPAT AKU MENGENAI BEN ASHAARI


blog direktori yang bagus untuk pengguna blog di seluruh malaysia. Mudah untuk blogger mencari blog yang lain dalam pelbagai jenis.

streaming video yang elok untuk pengguna blog malaysia disamping mempromosikan 1tube. Mane tau 1tube boleh menyaingi youtube;p

blog ben ashaari salah satu tonggak utama untuk para2 blogger seluruh malaysia mengetahui teknik dan cara blogging.

6 Mac 2011

PENDAPAT BLOGGER MENGENAI


Salam.hai, aku nk bg pendapat mengenai 1tube nie. Bg aku 1tube ni bagus untuk komuniti blogger membuat group; channel sendiri di samping dapat berkongsi video yang mereka upload. Video yang mereka upload seperti tutorial; video conference; dll dpt memberi impak kepada blogger masa kini.


5 Mac 2011

CERITA KREATIF AKU PASAL BEN ASHAARI


Aku berminat sangat bila ada rakan blog seperti ben ashaari ;).
Aku nak list kan advantage/ kelebihan blog ben Ashaari nie

  • Pertama sekali, abg ben ashaari banyak buat segmen yang dapat merapatkan silaturrahim antara para2 blogger. Macamane? sebab dia buat segmen yang boleh blogger berinteraksi antara satu sama lain seterusnya memupuk semangat kerjasama antara blogger;)
  • Yang kedua, blogger juga dapat mengunjungi antara satu sama lain. Macamnae? Sebab abg ben ashaari buatkan blog list untuk kita pergi ke blog2 yang lain;D.Senang bukan?
  • Kemudian, aku suka blog abg ben ashaari sebab dapat melahirkan blogger yang ke arah lebih positif. Macamane? sebab abg ben banyak menegur kepada blogger tambahan pula abg ben selalu membuat pesanan ringkas dalam video conference nya.
  • Akhir sekali, bila dah selalu melawat blog abg ben, kita akan lebih rasa semangat untuk memajukan perkongsian sosial di antara blogger. Macamane? sebab abg ben byk menyentuh dalam niat kita membuat blog. Apabila niat kita yang baik, maka byklah kelebihan yang akan kita dapat. Aku nak ucapkan terima kasih banyak2 kepada abg ben ashaari.Sekian ;)

3 Mac 2011

DI SEBALIK TABIR BLOG


baru lepas menampi padi
Latar belakang: pelajar multimedia
Jumlah follower: 772


Jika anda tak punya blog , apakah yang akan anda lakukan di dunia maya ini ?
  • Sebelum ak wt blog aku wat tutorial channel kat youtube.. Maknenyer klu ak xde blog aku berada di alam youtubela..
Ceritakan kepentingan blog kepada anda
  • Blog ak byk tutorial je. saje ak nak gali2 lagi pelbagai tutorial buatan sendiri..peder hal..kongsi2 ilmu sesame blogger
Blog feveret yang wajib singgah hari hari .. Kenapa dan mengapa ?
  • Blog yg aku selalu singgah adalah blog yg bru post new enti kat blog list ak...ak msuk2 tgk abg ben dh wt segmen dah..join ajer...tu diaa..

2 Mac 2011

AKU MMG GILA TRAFIK ! SO WHAT ??


Ini kisah dan pengalaman aku yg ingin ku coretkan untuk pembaca blog ku.
Kisah ini bermula pada bulan Ramadhan. Di keheningan petang yg di sinari sinaran matahari, datanglah sahabatku, Alan mengajak ku keluar ke bandar berdekatan. Tapi ku agak keberatan nak mengikutinya. Ku pun tidak tahu mengapa aku menolak tawaran nya. Wajah nyer yang ceria dengan senyuman, dengan redha berlalu menaiki kereta. Senja semakin hampir. Pada waktu malam ku dengar berita yang tak dapat disangka sekali. Sahabat ku yang lain memberitahuku bahawa Alan sudah tiada.
Dia mengalami sakit jantung semasa pergi ke bandar ptg td. Keadaan yg mengejutkan. Ku harapkan arwah sahabatku di tempatkan di kalangan orang beriman. Juga ku pohon padaMu Ya Allah supaya tidak menarik nyawaku dalam keadaan yang mengejutkan. Amin~~~

28 Februari 2011

SAYA SOKONG VLOGGER MALAYSIA


Jadilah seperti vlogger yang professional. Jangan kerana nila setitik rosak susu sebelanga.
Elakkan perbalahan sesama blogger. Jadikan teguran sesama blogger sebagai satu yang positif.
Semakin lama semakin negatif pemikiran rakyat malaysia. Apa yang penting peranan kita mewujudkan masyarakat yang ke arah interkasi yang membina. 

/*rasa mcm aku nie menteri plak*/