Photoshop Designer

24 April 2011

Antara 5 Kesalahan Kandungan Blog

5 Kesalahan Kandungan Blog

arghhh...


1. Slow loading page akibat terlalu banyak post / widget diletakkan kat mainpage.

2. Auto-play music / video.

3. Kurangnya ketepatan navigasi. Contohnya: warna background sama dengan warna text/button/title/icon menyebabkan pembaca tidak nampak text/button/title/icon  dengan jelas.

4. Susunan text yang berserabut. tiada header, paragraph, spacing


5. Membuat Auto pop-up windows.

Kesalahan ini boleh mengurangkan keselesaan pembaca blog kita.Sebarang idea korang boleh dikongsikan bersama ;)

19 ulasan:

  1. thnks bagi tips ^^ agak2 my blog ade tak buat kslahan2 mcm ni??? Hurmm..tak kot...ehehehe

    www.kulinbaek.blogspot.com

    BalasPadam
  2. huhuu..
    dulu adalah buat salah mcm tu..
    skg pun ada juga kot..

    BalasPadam
  3. @Nadia Mashuri
    mesti ada. tu yg malas nk Bwalking ;p

    BalasPadam
  4. comel pic tu..hehe..try to improve blog....mcm2 dah remove..tp mcm2 bnde laen dah add plak..hehe..anyway,tq.

    BalasPadam
  5. Apis. stuju sangat2 dgn ke5-5 tu HEhehehe..

    BalasPadam
  6. Apis. stuju sangat2 dgn ke5-5 tu HEhehehe..

    BalasPadam
  7. Apis. stuju sangat2 dgn ke5-5 tu HEhehehe..

    BalasPadam
  8. ;) tu la.. tapi kalau blog personal dni tak amb kisah sangat diorang letak papepun sebab namanya blog persona hehe

    BalasPadam
  9. tips yg berguna thanks :D

    BalasPadam
  10. betul tu..setuju...dulu2 sblm ada blog sendiri selalu jadi pembaca tegar blog sesiapa je..tp bila ada sesetgh blog yg jenis mcm lima kat atas ni mmg sekali je la singgah..pastu mmg x kan baca lagi..so, bila da ada blog sendiri cuba utk tidak jd mcm lima kat atas tu..hope saya mampu utk uruskan blog saya. maklum la bdk br belajar:)apa2 pun thanks diatas peringatan @ info ni bro..;)

    BalasPadam
  11. setuju.gambar banyakpun buat blog jadi slow...

    BalasPadam

Comment Jom