Photoshop Designer

23 April 2011

Cara Melepaskan Tension Siri 1

fave over 40

Cara Melepaskan Tension Siri 1 

Meon seorang pekerja yang bijaksana kerana setiap pagi dia menaikkan bendera sebelum memulakan kerja. Meon juga selalu di buli oleh Abu dan Bakar. Kerana Meon nampak skema. Meon bekerja sebagai kerani Sekolah Rendah Ulu Yam Melaka. Meon punya gaji RM 600. Tapi Meon selalu amik oti. Meon Masih bujang dan menyewa rumah dekat sebelah kubur sebab murah. hanya RM 10 ringgit sebulan. Meon bercita-cita nak jadi kerani yang berjaya. Kadang2 Meon mengambil peluang mengintai Cikgu Helmi mengajar matematik kerana Meon failed matematik masa spm.

Meon selalu berangan nak beli kereta honda seperti kereta guru besar. Tapi Meon tak mampu. duit simpanan nya baru RM 12.10 sen. Kerja Meon adalah mengisi maklumat pelajar sekolah. Bila time rehat je mesti Abu dan Bakar mencuri tapawe yang di bawa oleh Meon. Kerana tapawe tu berisi bekalan makanan Meon bila dia lapar. Meon pon terpaksa berlapar. Bila Meon tak tahan lapar nya, dia pon teguk air kolah belakang sekolah. Cian kat Meon kan.

Selepas balik kerja, Meon tertekan dengan nasib beliau. Lalu dia singgah Nirwana. dan pegi beli token karaoke. Meon pon melayan perasaan karaoke sorang-sorang. Selepas sejam. Meon pon keluar dari tempat karaoke box tu. Dia keluar dengan hati riang kerana baru melepaskan perasaan. tapi bagaimana pula dengan tekanan Meon pada esok hari? Yang ini kita tak tahu...

..

...


Meon megah berkaraoke



Idea dari apisv2 sumber dari rancangan  BERSAMA DATO' DR. FADZILAH KAMSAH.


"berhibur juga boleh menghilangkan tekanan tapi janganlah keterlaluan"

5 ulasan:

Comment Jom