Photoshop Designer

29 Februari 2012

Aku Si Pemandi Sungai

Aku Si Pemandi Sungai 



Salam, semoga pembaca sihat sentosa. Sapa yang tak penah mandi sungai? Sungai yang jernih dan sejuk membuatkan korang tak leh tahan tangok. Mesti kena terjun jugak. Menikmati kesegaran air sungai yang terasa harmoni bila menyelam dalam sungai. Asal mandi sungai je mesti ada aktiviti sampingan seperti berenang, lipat belakang atau depan,lumba berenang, men BOOM kat kawan2, men menyelam sapa paling lama dll. Sapa yang dah expert aktiviti sampingan di atas sudah dikira champion dalam kampung acara mandi sungai.. 




Lepas mandi sungai naik ke darat jap, pekena roti sandwich, burger, kentang atau makanan yang lain. Sebab mandi sungai atau berenang merupakan salah satu Sunnah Nabi. Menyihatkan badan. Kepada yang tak reti berenang tu boleh belajar slow. Duk tempat singkat dan berenang secara mengayuh kaki dan tangan agar badan terapung dan boleh dikawal. Jangan panik masa masuk kat air dalam. Cuba cabai tahap keseimbangan badan. Kalau takut masuk dlm air yang dalam, maka janganla duk gatal2 terjah, takut lemas. Sekian, isi masa anda dengan berenang, mandi sungai, ataupun sukan2 yang lain. Wassalam ;) 

9 ulasan:

  1. memang kecik2 dlu suka sangat mandi sungai...sungai kt sebelah umah jew...siap tangkap ikan lagi...mak plak rajin bekalkan kotrg nasi ataw rti....rindu saat2 dulu...

    BalasPadam
  2. best nye mandi sungai..
    tp x reti berenang...
    hahahaha

    BalasPadam
  3. BElajar berenang kat kolah, kat parit, tapi tak lepas. last2 abang tak nak ajar dah. huhu.

    BalasPadam
  4. bestnya... jom mandi kat sagel.. huhu

    BalasPadam
  5. berkubang kat parit selalu masa zaman kecik2...lebih kurang kan..keh keh.

    BalasPadam
  6. wahhh bestnya.. lama tak mandi manda..

    BalasPadam
  7. kecik2 selalu pi berenangm, dh besar ni jarang, rundu pula kat air sungai especially sungai kat kpg. sejuk, pastu byk pula ank ikan (:

    BalasPadam

Comment Jom