Photoshop Designer

19 Februari 2012

Port Biasa Merokok?

Port Biasa Merokok?


Seperti biasa, merokok merbahayakan kesihatan. Kadang2 perokok ni pun tak tau mane tmpt yang boleh isap rokok dan tmpt yang xboleh isap rokok. Adela nak dijadikan cerita tengah2 syok men snooker dengan tangan memang sebatang rokok yang masih menyala << bukan acik. Datang la 3 saudagar membawa beg dan notes kecik kat tangan. Member acik dipanggil dan di saman kerana merokok di tempat yang sudah ada logo larangan merokok. Saman sebanyak RM200 ringgit. Tak silap acik dalam 3 org member acik yang kena saman.



Cerita kedua, mcm biasa petang je acik g memancing utk mengisi masa lapang dari tdo je kt umah ;p. Sebelum sampai kat lokasi memancing mesti jumpa satu traffic light. Oh mann, lampu merah. maka acik pon berenti kan la moto. Kebetulan ada saudagar yg baru balik dari kerja kot. Dengan kasut hitam dan seluar agak season. Di menyelup poket beliau. Lalu mengeluarkan rokok dan cucuh rokok itu sementara menunggu turn untuk di beri jalan oleh traffic light. Balik je mancing. Lampu traffic light td merah jugak. Kadang2 je nasib bek dapat la lampu ijau. Seorang lagi saudagar menyusul keluar di depan acik. Macam biasa sementara menunggu turn. "Bek aku isap rokok dulu".



Lagi satu port killer untuk perokok tegar iaitu tandas. Asal nak buang air besa je mesti kena dengan roko sebatang. "Kalau wa tak kena rokok sebatang, tak lawas ooo". Itu lah antara adegan perokok zaman sekarang ;p. Ada port len korang nak citer ?;p 

7 ulasan:

  1. kat tangge2 shoping komplex... tangge tepi tandas jd port letcre kite hisap rokok.. perh dh r tangge 2 busuk bau tandas... xblh blah....

    BalasPadam
  2. kalau deno pegi kelas kan, bila lalu kat tandas org laki mesti bau rokok! busuk!

    BalasPadam
  3. susah kalau perokok tegar ni, mmg tak boleh nak hindar.. bab bilik air mira paling benci, asal kita nak masuk je, konfem lemas dengan asap rokok...

    BalasPadam
  4. lek lu..sap kok lu..hiks..x suka smoker

    BalasPadam
  5. Pernah gak mmber citer kna saman merokok kt tmpt snooker...

    BalasPadam

Comment Jom