Photoshop Designer

14 Jun 2011

Dikejar Lembu

Dikejar Lembu

Salam sejahtera, korang penah kena kejar ngan lembu? Pe perasaan korang masa kene kejar ngan lembu? takut? gembira? hahah. aku nak cite skit pengalaman aku kena kejar ngan lembu. Kisah ni dah lame dah. dalam 4 tahun lepas. tapi aku tetap ingat kisah aku kena kejor ngan lembu.

Pada suatu petang, aku dengan kawanku berhasrat untuk pergi memancing di sungai. Aku bawak moto sport 100. kawan aku duk belakang pegang gewang. Masuk2 je dalam ladang. Kelihatan seekor lembu bersendirian. Aku pun risau gak  tengok lembu ni len macam je.


Pas lintas je depan lembu. Dia terus kejor...aku pon pulas minyak moto ke tahap maximum. Naik gak la 100 km/j. kira-kira 100 meter dia kejor. aku pon terpaksa bentikan moto sebab jalan naik bukit. lalu mengajak kawan ku lari meredah sungai dan nyorok belakang pokok sawit. Sambil nyorok tu, aku ngan kawan aku gelakkan diri sendiri.hahaha. Masa tu banjir. air sungai naik. Lembu tu plak duk tunggu kat moto aku...Lembu naik minyak

Dalam 5 minit macam tu baru lembu tu blah...Aku ngan kawan aku pon blah dalam 15 minit kemudian...Sekian

7 ulasan:

  1. nasib baik dia tak kokak kepala ko...

    BalasPadam
  2. xpernah kena kejar dek lembu...tp kena kejar dek anjing,ada la~~~^^

    BalasPadam
  3. saya kena kejar lipas... hehehe

    BalasPadam
  4. Heh, saya juga pernah. Waktu tu Raya Haji, so mesti semua orang excited nak tengok lembu kan? And yeah, one of them was me. Ada seekor lembu ni memang duduk bersebelahan dengan saya (not that dekat, jarak 3-4 orang juga lah). Masa tu tak takut sangat sebab kena ikat. Sedang seronok tengok lembu kena sembelih, lembu ni naik angin BUT saya tak perasan waktu tu. Paling-paling muka ke kanan, saya nampak ekor saja and after that, rasa badan ni 'terbang' ke udara. Saya jatuh tersembam, rupa-rupanya kena sondol -.- Sakit tak terkata, but I woke up dengan gelak tawa, orang lain dah gelak. I was so embarrassed.

    BalasPadam
  5. Wah sampai kene s0nd0l..;p

    BalasPadam

Comment Jom